Konjonktür Bankacılığı // Türk Fırtınası // Önder Karaçay

fft5_mf350526

Konjonktür Bankacılığı // Türk Fırtınası // Önder Karaçay
 
Yağmurlu havada şemsiyeyi elinden alma bankacılığı veya gölgesini satamadığı ağacı kesme bankacılığının adıdır konjonktür bankacılığı.
 
Ülkemizde sadece bankacılık sektörü de değil her sektör ülke ve millet çıkarının üzerinde bir şahsi çıkar zihniyetiyle donatılmış olduğu için konjonktüre göre tavır almak olmazsa olmazdır.
 
Bugün ekonomide üretim desteklenmediği için durgunluk yaşandığından bankalar şubelerini kapatıyor, eleman çıkarıyor, karlılığı sürdürmenin yollarını şemsiyeleri toplamakta, gölgesini satamadığı ağaçları kesmekte buluyor.
 
Bu riya zihniyeti yarın işler düzeldiğinde tekrar şubeler açmaya başlayacak, elaman almaya başlayacak, hatta ekonomiyi en iyi destekleyen banka kendileri olduğuna dair reklamlarıyla birbirlerini geçme yarışına aynı eleman çıkarmak ve şube kapatmakta daha fazla kar için yarıştıkları gibi yarışacaklar.
 
Bankaların bu yüzünü daha doğrusunu yüzsüzlüğünü yüzüne vurmadığımız müddetçe bu riya zihniyeti kapitalin karakolu olma görevi gereği ülkemiz ve milletimiz aleyhine ve sadece kendi çıkarlarını en üst seviyede görmeye devam edeceklerdir.
 
Oysa bu gemide hepimiz varız deriz, geminin su almaması için hiçbir gayret göstermeyiz.
 
Bindiğimiz dal kendi ağacımız olduğu halde günübirlik çıkarlar için ağacın dalında olduğumuzu unutur kökünden kesmeye kalkarız.
 
Bütün bunların sebebi ülkemizde 1980 öncesi siyasetin ihanetle aldığı 24 Ocak Kararlarının bir uzantısı olarak milli ekonomiyi tahrip ederek, içimizde büyüttüğümüz emperyalist niyetlerin ülkemizi ve milletimizi tehdit ettiklerinin, işbirlikçi olduklarının bilindiği halde bilmemezlikten gelinmesidir.
 
Bu nereye kadar böyle devam edebilir?
 
Devam edemeyeceğini eğer bugünlerde şube kapatarak, elaman çıkararak küresel sermayeye borsada daha fazla kazandırmak ve komisyon kazanmak niyetinde olan işbirlikçi sermaye ve finans sistemine neşter vurmazsak, borsayı kapatmazsak, dövizi sadece ithalat ve ihracatçıların bulundurması gerektiğini idrak etmezsek, kredi kartı gibi karşılıksız para basma yetkisini bankalardan almazsak, kanunla korunan bireysel kredi tefeciliğine eşit gelir dağılımı yapmadan devam edersek, milli kamulaştırılmış üretim bankacılığa geçmezsek, yabancı bankaların faaliyetlerine son vermezsek çekeceğimiz çileyi büyütürüz.
 
Bugün bankalar kapitalizm ahtapotunun birer kolları ve karakolları olup teknoloji ile uzaktan cebimizi delmelerine izin veriyorsak ve hem şube kapatacaklar, hem eleman çıkaracaklar, hemde teknoloji ile en düşük maliyetle ellerini cebimizden çekmeyecekler, üretime destek vermeyecekler, verirlerse de neyimiz var, neyimiz yok hepsine ipotek koyarak sadece kendilerini garanti altına alarak bütün riskleri kredi kullananın üzerine yıkarak teminatlı kredi bankacılığı yapacaklar bizde bu gaflet, delalet, garabet, ihanet ve çok kazanma sömürüsüne göz yumacağız öyle mi?
 
Eninde sonunda sermaye ve küresel finansın çıkarına hizmet edeceğine Türk Milletinin çıkarına hizmet eden bir milli yönetime kavuşacağız.
 
O zaman yapılacak ilk iş milli üretim ekonomisini kurmak ve kamulaştırmaları başlatarak özelleştirmelere son vermektir.
 
Bu zihniyetiyle ne bu siyasi yönetimin ne de bu zihniyetiyle sermayenin, bankacılığın Türkiye Cumhuriyetinin geleceğinde yeri yoktur.
 
Bundan sonraki konjonktür Türk Milletinin çıkarına hizmet eden hukuk devletinin yeniden tesis edilmesi ve devletin yarım kalan Atatürk devrimlerini tamamlayarak bunu başarmak hepimizin ödevidir.
 
24 Ocak 1980 Kararları sermayenin batı adına tekelleşmesinin önü açarak gelir dağılımı eşitliğini sermaye ve işbirlikçi olan siyasilerin yandaşlarının cebini doldurarak Türk Milletine aleyhine vurgunların, soygunun, hırsızlığın, ahlaksızlığın, doyumsuzluğun hüküm sürdüğü bir çöküş dönemiydi. Bu çöküşün artık dibe vurduğumuz için sonuna gelinmiştir.
 
Türk Milletinin kaybedeceği canı ve vatanından başka bir varlığı kalmamışsa bu düzen yıkılmaz zorundadır.
Önder Karaçay
Mobbıng Bank Türk Fırtınası Sır Kitabın Yazarı 

Atatürk, Önder Karaçay, Mobbıng Bank, Mahşer Tufanı, Canlı Helak, Muhtıra, Türk Fırtınası, Akbank, Zulüm, İşsiz, Devrim, Yeryüzü Tanığı, Dip Dalga, Konjonktür, Bankacılık, 24 Ocak Kararları, Sermaye,

About Önder Karaçay

✓ Gerçek adalet; hakkı, hak yiyenin kursağında arar. ✍️ Önder Karaçay
Bu yazı Genel içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Responses to Konjonktür Bankacılığı // Türk Fırtınası // Önder Karaçay

  1. Yağmurlu havada şemsiyeyi elinden alma bankacılığı veya gölgesini satamadığı ağacı kesme bankacılığının adıdır konjonktür bankacılığı.

    Ülkemizde sadece bankacılık sektörü de değil her sektör ülke ve millet çıkarının üzerinde bir şahsi çıkar zihniyetiyle donatılmış olduğu için konjonktüre göre tavır almak olmazsa olmazdır.

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın