🎯 Günümüz İnsanı Yaşamıyor 🎯

🎯 Günümüz İnsanı Yaşamıyor 🎯

Sürekli tüketmek için alışveriş yapıyor, önüne ne koyarlarsa onu yiyor, içiyor, geziyor, uyuyor, eğleniyor, üretmiyor, bu değirmenin suyu nereden geliyor diye hiç bir kaygı duymuyor, sorgulamıyor, eğitilemiyor, ne de kendini eğitiyor, meraksız ve fikirsiz boy veriyor, sürekli borçlanıyor ve hazır istiyor. Kendini aldatanlara güç ve destek veriyor.

Direnmeyi ve mücadele etmeyi bilmiyor.

Dilenmeyi marifet sayıyor!

Dinini, dilini, kültürünü, tarihi geçmişini bilmiyor. Sanat, edebiyat, tiyatro, resim, heykel ve aydınlanmanın tüm araçları ile köşeyi dönme fırsatı sunmuyor diye arasında ki bu ilişkiyi sıfırlıyor.

Fırsatını bulan ülkesini terk etmek istiyor. Gittiği yerde kendisini kızımızı halı sererek karşılanmayacağını ikinci sınıf insan muamelesi göreceğini bilmiyor.

Gençlere kötü örnek olan ve onlara özgür ve tam bağımsız yaşamayı öğretmeyen daha doğrusu böyle bir ülke bırakma ülküsünden yan gelip yattığı için uzaklaşan büyükler suçlarını kabul ederek kendileri ile yüzleşmiyor.

Önemli biri olmayı değerli biri olmaya değerin ne olduğunu unuttuğu için tercih etmiyor.

Sembol, slogan, reklam, marka, medya, ideolojiler, siyasi partiler, tarikat ve cemaatler ve sayamadığım diğer sömürücü yöntemler ile kendini besliyor.

Şarlatanları ve işbirliçileri aydın sanıyor.

Saygıyı, sevgiyi ve özverili olmayı sahip olduğu ne varsa hepsinin bedelini geçmişte birilerinin canı ile ödediğini hiç düşünmediği için kaybettiğini bile bilmiyor.

Kimden mi bahsediyorum?

Biat ve itaat eden bir toplum haline getirilmiş kompredore edilmiş günümüz insanından bahsediyorum.

Komprador burjuvazinin sömürge düzenini ayakta tutmayı yaşamak sanıyor.

Ne hakkını biliyor ne de o hakkı nasıl koruyacağını!

Nefes alıyor, yalnız yaşamadığını bilmiyor.

Yaşadığını sanıyor.

Türk ulusu en korkunç sömürgeleştirme sistemi olan beyinlerin işgal edilmesi yoluyla elinde avucunda ne varsa onu kaybetirme oyununa getirildi.

Beyni işgale uğrayan toprağına, yurttaşlığa ve insanlık devrimi ile Cumhuriyete sahip çıkmak aklının ucundan bile geçmiyordu.

Yeni yeni kendine geliyor.

Yüreğinden dürtüyorum her insanı!

] Önder KARAÇAY [

About Önder Karaçay

✓ Gerçek adalet; hakkı, hak yiyenin kursağında arar. ✍️ Önder Karaçay
Bu yazı Önder Karaçay Yazıları içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın